Mormos Have Barnehage fyller 20 år!

For 20 år siden åpnet Mormors Have dørene for første gang.

– Jeg husker at det bare var trær rundt her. Det var som å komme til et lite hus i skogen, smiler Gro-Hege Einarsen, daglig leder i Mormors Have Barnehage.

Hun har vært med helt siden oppstarten i 2003.

– Jeg har en annen rolle nå enn jeg hadde for 20 år siden. Jeg var pedagog i mange år før jeg ble daglig leder.

– For mange er det kanskje lenge å skulle være 20 år på samme arbeidsplass, men jeg har trivdes veldig godt og ikke følt at jeg har stått stille. Mormors Have er gode på utvikling og kompetanseheving på arbeidsplassen. Jeg har hele tiden vokst med de ulike rollene jeg har hatt.

Ingen stengte dører

Gro-Hege forteller at hun ikke kunne tenkt seg en annen jobb.

– Det å skulle jobbe i barnehage er noe som passer meg veldig bra. Man kan styre mye av hverdagen sin selv. Man blir godt kjent med barna, de voksne og får være med og oppleve mye spennende hver eneste dag.

– Jeg kunne aldri tenkt meg å sitte på et kontor hele dagen, det er ikke noe for meg, smiler Gro-Hege.

For selv om daglig leder jobben inneholder en del tid på kontoret, er ikke Gro-Hege en som stenger døren til kontoret og blir der.

– Døra mi er alltid åpen. Jeg elsker at det kommer folk innom. Jeg er også mye ute og blir kjent med barna. Målet mitt er at jeg skal kjenne alle barna og foreldrene.

I år feirer barnehagen 20 år og det er mye som har skjedd siden oppstarten i 2003. Da lå barnehagen nesten helt for seg selv i skogen. Nå er det hus på alle kanter.

– Før så var det virkelig det lille røde huset i skogen. Det var ikke engang skikkelig vei inn til barnehagen her, men nå er det en barnehage midt i et yrende og koselig boligfelt med mye liv.

Storslått bursdagsfeiring

I juni feiret barnehagen storslått bursdag med ballonger, kaker, is pølser og saft.

På dagtid gikk alle barna rundt barnehagen som var pyntet til fest. Barnehagen hadde til og med fått sin helt egen krone på taket hvor det sto 20 år.

På kvelden var det åpen dag for foreldre, foresatte og alle som ville komme og hilse på. Det ble servert kaker, kaffe og is.

– Det var en kjempefin og veldig vellykket feiring, smiler Gro-Hege.

Mange gode minner

Og etter 20 år i samme barnehage er det mange gode minner som sitter igjen.

– Hver eneste dag så skapes det nye gode minner og fine øyeblikk, men en av de minnene jeg husker aller best er en tur vi hadde for noen år siden til Funkelia.

– Det sprutregna, virkelig bøttet ned, men vi hadde bestemt oss, vi skulle på tur. Det kunne blitt verdens verste tur for både barna og ungene, hvis vi voksne hadde vært negative til været og klaget, men vi gjorde turen fin.
Vi lærte om været, hoppet i vanndammene og helte vann ut av matboksen, det ble en kjempefin tur som både vi voksne og ungene elsket.

Gro-Hege trekker frem flere gode minner.

– Det var nå nylig på sommerfesten. Jeg sa til ungene at jeg skulle holde tale og at jeg gruet meg litt til å prate foran så mange mennesker. Det var både foreldre og barn og godt over 400 mennesker her. Da sa han ene gutten til meg «Du trenger ikke grue deg Gro-Hege, du kan bare se på meg mens du holder talen din, så blir du trygg». Det syns jeg var så fint sagt, for vi jobber mye med å trygge barna, og at han da hadde plukket opp det var fint å høre.

Og etter over 20 år i barnehageyrke, er det noe Gro-Hege har lært.

– Man kan ikke ta seg selv så høytidelig i den jobben her, man må bare stå i det og tørre og le og synge og danse og «drite seg ut». Det er bare gøy!

Se film fra feiringen her:

https://www.facebook.com/MormorsHaveBarnehage/videos/1056677011968985