Slik gikk barnehagestarten for Jamina (1)

Mange nybakte foreldre kjenner på engstelse og usikkerhet når barnet skal starte i barnehagen. For Jamina Warloff Bekkaoui (1) gikk derimot starten over all forventning.

–At de ansatte utstråler varme og trygghet var helt avgjørende for at datteren vår fikk en god start i barnehagen. Dette smitter over på Jamina og oss som foreldre og bidrar til en trygg base, forteller Mamma, Karoline Warloff Bekkaoui.

Spente foreldre

For et lite barn er det mange inntrykk som skal bearbeides under de første møtene med barnehagen. Mange ettåringer har kanskje aldri vært så lenge borte fra foreldrene tidligere.

–Du kjenner jo litt på en form for spenning. Det å skulle forlate barnet sitt for aller første gang over en lengre periode. Heldigvis ble vi ved Langekjenntunet møtt på en utrolig dyktig og profesjonell måte. Det var tydelig at de hadde gode rutiner for det første møtet med barnehagen, sier Karoline.

–Hun syntes nok det var litt vanskelig og rart å være borte fra oss i begynnelsen, men etter en uke med gradvis tilvenning forsøkte vi oss på en hel dag alene. Dette gikk over all forventning og vi så at hun fant seg stadig mer og mer til rette.

Trygge rammer gir trygge barn

Ved Langekjenntunet og Mormors Have kan du som forelder tilpasse tilvenningsperioden etter dine og barnets behov. Sammen med de ansatte i barnehagene legger dere en plan for at barnet føler på trygghet i den nye tilværelsen.

–For oss er det viktig å være tilpasningsdyktige overfor foreldrene og ikke minst barnet. Alle barn er forskjellige og har forskjellige behov for individuell tilpassing og oppfølging. Den fleksible oppstarten, trygge voksne og god informasjon til foreldrene i appen «kidplan» er viktig for oss, forteller pedagogisk leder, Ann Helen Troppen.

Stortrives

Noen uker senere er det tydelig at Jamina har funnet seg godt til rette i Vuggestua på Langekjenntunet. Vuggestua er basen for de aller minste.

–At Jamina stortrives i barnehagen er det ingen som helst tvil om. I begynnelsen tok det nok litt på, og hun var sliten da hun kom hjem om ettermiddagene. Nå, etter noen uker, er hun opplagt og fornøyd når vi henter henne. Vi har også merket tydelige tegn på raskere utvikling, både med ordforråd og det å kunne sette i gang lek på egenhånd, avslutter Karoline fornøyd.

Les også: Åtte tips til en vellykket barnehagestart

Dette kan du forvente under oppstarten ved Mormors Have og Langekjenntunet barnehager:

-Oppstartsmøte der du blir kjent med barnehagen og de ansatte
-Fleksibel oppstart
-Trygge og omsorgsfulle voksne
-God informasjon i «kidplan»

I Mormors Have og Langekjenntunet får du:

-Lang åpningstid med mulighet for kvelds og nattåpent
-Ansatte med god kompetanse. Se våre ansatte: Mormors Have / Langekjenntunet
-Våre barnehager har egen barnehagekokk
-Alle måltider i barnehagen
-Flotte uteområder tilrettelagt for lek og læring
-Skautrollet Vitenbase i Funkelia
-Vi har egen minibuss til turer og utflukter

Vuggestua er basen for de aller minste ved Langekjenntunet barnehage.