Disse barnehagene har Kongsbergs koseligste uteområde

SKAUTROLLET: ─Vi mener i hvert fall det selv, at vi er blant barnehagene i Kongsberg med det flotteste og koseligste uteområdet. Å få kunnskap om naturen, vitenskap og det å lære seg hvordan man ferdes i naturen er utrolig viktig for videre læring, forklarer Daglig leder Gro Hege Einarsen ved Mormors have barnehage.

Skautrollet friluftsbarnehage
Du har kanskje fått med deg at det ligger en barnehage kun et steinkast fra Skikroa ved skisenteret i Funkelia. Skautrollet, som tidligere var en egen friluftsbarnehage, drives i dag av de to barnehagene Mormors Have og Langekjenntunet barnehager på Gamlegrendåsen.

─ I Skautrollet møtes barn og voksne i undring. Siden vi har egen minibuss, så er dette et område begge barnehagene benytter seg mye av. De eldste barna er her opp til to ganger i uka, forklarer Gro Hege Einarsen ved Mormors Have.

Uteområdet som pedagogisk arena
Mormors Have og Langekjenntunet har i Skautrollet fått bygget seg egne grillhytter, bålplass og klatrepark som ungene kan boltre seg i når de leker eller er på tur utendørs. Barnehageassistent, Hans Bjørnar Fønnebø forklarer at området egner seg svært godt til en rekke forskjellige utendørsaktiviteter.

─ I år har vi Kongsbergs historie som årstema i barnehagene. I Skautrollet befinner vi oss derfor midt i det historiske smørøyet til Kongsberg. Med kort vei både til gruveåsen, Hannibalbakken eller Kronene i håvet er det få andre steder som legger så godt til rette for at barna kan lære om vår felles historie, sier Fønnebø.

Les mer og søk barnehageplass i Mormors Have eller Langekjenntunet.

Grillhyttene ved Skautrollet et område der barna i Langekjenntunet og Mormors have tilbringer mye tid. Her er det både bålplass, klatrepark og egen hinderløype der barna kan leke seg til læring.

Skaper magi i vitenbasen
Været skal bli riktig så ille for at barna ikke befinner seg utendørs når de er på Skautrollet. Heldigvis finnes det da også et helgodt innendørsalternativ gjennom vitenbasen.

─Her skapes det magi gjennom at barn og voksne fordyper seg innenfor en rekke fagområder. Vi bruker tiden på naturfaglige eksperimenter som vi ellers ikke har mulighet til å gjennomføre i hovedavdelingene på Gamlegrendåsen.

Se video om Skautrollet vitenbase her:

−Maskoter har vi jo selvfølgelig også! Det er Skautrollet selv, trollmor og småtrolla deres, Trond, Trym, Trulte og Turi. Alle med hver sine respektive interesser innenfor forskjellige fagområder så klart.

─Trond som er med på turer, Trym den vitebegjærlige, Turid som trives best på laben og Trulte som elsker det estetiske, utdyper Einarsen.

Les mer og søk barnehageplass i Mormors Have eller Langekjenntunet.

Bygger ny gapahuk
Om ikke lenge står det også klart en flunkende ny gapahuk ved avdelingen i Funkelia. Perfekt til å spise lunsj i, eller til å høre på eventyr om tusser og troll.

−Nå som vi snart får ferdig gapahuken er området komplett. Vi kan med hånden på hjertet virkelig fortelle at vi uten tvil har det flotteste og koseligste uteområde til noen barnehage i hele Kongsberg, avslutter Einarsen.