Iver (6) fikk bursdagskrone levert på døra

Til tross for at aktiviteten i hele landets barnehager nå holdes til et minimum hindrer ikke dette de ansatte i forsøket på å følge opp barna. ─ Selv nesten uten barn, er det fortsatt mye aktivitet hos oss, forteller Therese Børke som er eier av Mormors Have og Langekjenntunet barnehager.

Full aktivitet i barnehagene

Regjeringen har kommet med en forskrift som sier at tilskuddene til barnehagene fortsetter som normalt og at staten dekker foreldrebetalingen. Barnehageeier Therese Børke forteller at dette innebærer at de ansatte ved Mormors Have og Langekjenntunet får tid til å ta igjen tapt arbeid, administrative oppgaver, daglige oppdateringer til andre ansatte og foreldre, og å utføre

─ Som arbeidsgiver er jeg utrolig takknemlig og lettet for at PBL, regjering og storting har fått på plass dette. Vi har dermed ikke mistet inntektsgrunnlaget vårt, og har ikke hatt behovet for å gå til det skrittet å permittere noen ansatte enda. Vi får nå brukt tiden på mye forefallende arbeid, teoretisk og praktisk, dette gjør at vi stiller sterkere når barna forhåpentligvis snart vender tilbake til barnehagene.

BILDE: Lettet: Eier av Mormors Have og Langekjenntunet Therese Børke setter pris på at hun har sluppet å permittere noen av de ansatte i barnehagene enda.

Deler ut forundringspakker og bursdagshilsener

Selv om det nå er svært få barn i barnehagene stopper ikke oppfølgingen av barna. Ved Mormors have barnehage har de ansatte kjørt rundt med aktivitetspakker til barna, noen er også heldig å få en bursdagshilsen hjem på døra.

Selv om mye har stoppet opp er det likevel ekstremt viktig at vi fortsetter dialogen med foreldre og barn i perioden vi er inne i. Vi kommuniserer nesten daglig med foreldrene via KidPlan, der vi blant annet legger ut informasjon og forslag til aktiviteter som foreldrene kan gjøre sammen med barna. I tillegg har vi reist rundt med aktivitetspakker som inneholder blant annet tegneark og aktivitetskort som barna kan aktivisere seg med. De blir jo også utrolig glade når vi kommer på besøk, selv om vi helt klart må ta våre forhåndsregler når det gjelder avstand og nærkontakt, forteller daglig leder i Mormors Have, Gro-Hege Einarsen.

BILDE: Emilie Kasin Steen var også blant de som fikk forundringspakke på dagens rundtur. Her sammen med pedagogisk leder Anita Aa Kråkemo i Mormors Have.

Fikk bursdagskrone på døra

Iver går i Mormors Have barnehage, nå fyller han seks år og var så heldig å få både bursdagskrone og aktivitetspakke levert på døra. Det var tydelig at oppmerksomheten var stor stas for seksåringen.

BILDE: Holder avstand: Iver var strålende fornøyd med oppmerksomheten. Her sammen med Anita fra Mormors Have (t.v.) og mor Katrine Meex Evensen (t.h.)

.

Faglig oppdatering og vedlikehold

I tillegg til reise rundt med forundringspakker brukes også tiden til å utføre forefallende arbeid i barnehagene. De ansatte gleder seg likevel til den dagen når barna vender tilbake til barnehagene.

─ Til tross for at vi nå kun har noen få barn i barnehagen er det likevel ingen av våre ansatte som er arbeidsledige. Vi benytter nå muligheten til å utføre vedlikehold som ellers hadde vært vanskelig dersom barnehagen hadde vært i full drift. Vi vasker og desinfiserer vegger og inventar, maler lister og trappeoppganger. Vi har store bygg og uteområder så vi har ikke problemer med å holde pålagt avstand til hverandre.

BILDE: Hold avstand! Daglig leder Gro-Hege Einarsen (t.h.) ønsker ikke å bli tilgriset med maling av Gro Andersen.

─ Noen sitter også og fordyper seg i pedagogisk litteratur og legger planer for det kommende året. Det kan de gjøre på hjemmekontor, men noen møter har vi også i barnehagen. Alle vi som arbeider her er jo vant til å jobbe med mennesker. Det er en overgang og plutselig skulle bli maler eller snekker. Vi gleder oss veldig til den dagen når barna vender tilbake, forteller Gro-Hege.