MENY

Møt Emma og Filip. Våre flotte nye lærlinger

Mormors Have og Langekjenntunet barnehager er så heldige å ha fått på plass to nye lærlinger. Bli bedre kjent med Emma og Filip.

Overgang til voksenlivet
Emma Henjum Sem (18) forteller at overgangen til å bli en av de voksne i barnehagen har gått veldig bra og at hun stortrives som lærling i Mormors Have barnehage.

─ Det var litt skummelt i begynnelsen, man kjente jo hverken til barna eller de voksne som jobbet her. Men nå som jeg har fått vært her en stund føler jeg at jeg har kommet skikkelig inn i det.

─ I begynnelsen kan det fort bli mye å ta inn over seg, med tanke på regler, rutiner og hvordan man arbeider. Ikke minst med tanke på smittevern og den perioden vi har vært inne i, forteller Emma.

Det første bleieskiftet
Som lærling er det ikke alle arbeidsoppgaver som faller seg helt naturlig. Emmas første bleieskift skulle vise seg å bli en aldri så liten utfordring.

─ Det var en ganske komisk opplevelse, den første gangen jeg skulle skifte bleie. Det var en gutt på tre år jeg skulle skifte på, men straks jeg hadde tatt av han den gamle bleia, så begynte han å sprade rundt og ville ikke sitte rolig.

─ Jeg viste jo ikke hva jeg skulle gjøre, ikke viste jeg hvordan den nye bleia skulle settes på heller. Men heldigvis har jeg nå fått litt mer trening og føler jeg har mye bedre kontroll på dette nå. Jeg ønsker likevel å komme med ett tips til andre som skal skifte bleie for første gang. Begynn med barn som er så små at de ikke har mulighetene til å stikke av, forteller en lattermild Emma.

Ønsket å arbeide med mennesker
Filip Mandt Hvambsal (18) forteller at han som en svært sosial og utadvendt person alltid har ønsket å arbeide med mennesker. Han er derfor strålende fornøyd med lærlingplassen i Langekjenntunet barnehage.

─ Jeg har en stor familie med mange søsken og tror nok at dette er noe av grunnen til at jeg trives så godt rundt andre mennesker. Derfor var det vel egentlig et ganske naturlig valg å bli lærling ved Langekjenntunet, forklarer Filip.

─ Så har jeg også alltid vært glad i å leke og er kanskje litt tullete av meg. Jeg tror jo at dette er noe som kommer godt med når du skal arbeide i barnehage. Man må være litt barnslig, utdyper Filip.

Oppfølging og kompetansemål
Både Emma og Filip får kontinuerlig oppfølging av de andre pedagogene i barnehagen. De har samarbeidsmøter og en rekke kompetansemål som skal hukes av underveis i læretiden.

─ Å ha en fast veileder er veldig betryggende for oss som lærlinger. Å ha noen vi kan spørre om ting vi lurer på eller er usikre på er veldig bra for oss som lærlinger. Det er jo et yrke man aldri blir utlært i, du har alltid noe nytt å lære, forklarer Hvambsal.

Endelig lærlingeplasser i private barnehager
En ny lærlingeordning sikrer at Emma og Filip nå kan ta hele utdanningsløpet sitt som lærling i barnehagen. Dette har gjort det mulig at også private barnehager kan ta imot lærlinger uten å belage seg på omfattende avtaler med det offentlige.

─Tidligere kunne du oppleve det som ganske krevende å få inn lærlinger til oss som driver private barnehager. Fordi lærlingene måtte ha deler av sin praksis i både barne- og ungdomsskolen. Det er gledelig nytt at vi endelig kan være med på å ta del i utdanningsløpet til lærlingene, forteller en storfornøyd barnehageeier, Therese Børke.

─ Jeg heier på mer kompetanse inn i barnehagene! At vi på lik linje med det offentlig nå har fått muligheten til å ta imot lærlinger er bare positivt. Det bidrar til ny kunnskap, nye perspektiver og sørger for at vi holder oss på tå hev, avslutter Therese med et smil.


TeB EIENDOM AS

teb Mormors Have og Langekjenntunet Barnehage er private barnehager og eies av Teb Eiendom. TeB Eiendom er en familiebedrift som har spesialisert seg på barnehager og har viktig erfaring med utbygging av disse i forhold til funksjon. Barnehagene er derfor designet og bygd med funksjonalitet og atmosfære i fokus.
Les mer


MORMORS HAVE - AAGE HÅKONSENS VEI 9 - 3610 KONGSBERG - TLF 477 10 555

www.mormorshave.no

Cookies | Personvern