MENY

Endelig åpnet barnehagen igjen!

Fra og med mandag 20. april gjenåpnet de aller fleste av landets barnehager. Både barn og ansatte ved Langekjenntunet og Mormors Have er glade for å se hverandre igjen. En rekke tiltak er likevel innført for å redusere smittefaren.

Ut på tur
Ved Langekjenntunet og Mormors Have har man tatt i bruk alle tilgjengelige arealer for å spre barna mest mulig. Barna deles inn i mindre grupper. Mange av gruppene benytter nå tiden til å være mye utendørs i finværet. Barnehagene kommer også til å benytte seg av lokalene ved Skautrollet i Funkelia.

Sara Steen (5) ved Langekjenntunet får hånddesinfeksjon av pedagogisk leder Anette Lien Aannestad. Femåringen forteller at hun syntes det var veldig moro å endelig treffe vennene fra barnehagen igjen. Hjemme har hun stort sett lekt sammen med søsknene sine.

─ På 5 er`n bygger vi Lego, tegner og spiser. Noen ganger spiser vi også på tur, forteller Sara.


Leker Rødt og grønt lys: Gruppa til Anette brukte mye av tiden utendørs i finværet. Fra venstre: Pedagogisk leder Anette Lien Aannestad, Tobias Bleken Wormsen, Sara Steen, Leah-Marie Haug Olsen og fremst Nikolai Kjørstad.

Mange tiltak
For å forebygge smitte i størst mulig grad har man ved Langekjenntunet og Mormors have innført flere forskjellige tiltak. Alle barn er delt inn i mindre grupper med faste voksne som følger hver sin gruppe. Alle barn hentes og leveres foreløpig ved porten til barnehagen. Det er heller ikke anledning for personalet å ha kontakt med noen av de andre gruppene, hverken barn eller voksne.

─ Vi føler oss trygge på at tiltakene vi nå innført har en smitteforebyggende effekt. Gruppene har fått tildelt faste rom innendørs og faste soner utendørs. Det er ikke anledning for andre grupper eller ansatte å benytte seg av de samme områdene der en bestemt gruppe hører til.

─ Det er klart dette er en annerledes måte å jobbe på sammenliknet med det vi er vant til. Likevel ser det ut til å gå veldig fint foreløpig, spesielt nå som været har vært så bra, forteller daglig leder ved Langekjenntunet Marita Gudmundsen.


Dalig leder ved Langekjenntunet barnehage, Marita Gudmundsen.

Ved lunsjtider er det kjøkkenpersonalet som smører mat til barna. Denne hentes av den voksne på hver enkelt gruppe og serveres til barna på de enkelte rommene.

─ Under lunsjen er vi svært nøye med tiltakene rundt hygiene, både når maten lages og hvordan den serveres til barna. Vi ser også at mange av barna har blitt svært rutinerte på dette med hygiene og håndvask, de er også veldig flinke til å ikke løpe bort til barna på andre gruppene. Her vil vi rette en stor takk til foreldrene som har bidratt til å lære opp barna i perioden de har vært hjemme, forteller Gudmundsen.

Langekjenntunet og Mormors Have barnehager har i samarbeid med Rentx innført arbeidsklær for alle sine ansatte. Foreløpig har de barnehageansatte fått de samme uniformene som ansatte i helsevesenet, disse vil bli byttet i noen mer fargerike varianter innen kort tid.

Nasjonal smitteveileder
Forrige uke kom den statlige smittevernveiledningen for hele landets barnehager. Denne skal hjelpe barnehagene med å gjennomføre egnede tiltak for forebygging av smitte.

Som barnehageeier mener jeg at myndighetene har opptrådt svært ryddig i arbeidet med den nasjonale veiledningen for barnehagene. Denne gir oss gode råd om hvordan vi best kan arbeide for å forebygge smitte. Samtidig er den ikke så rigid at den ikke åpner opp for enkelte lokale tilpassinger, forteller eier Therese Børke.


Eier av Langekjenntunet og Mormors Have barnehager, Therese Børke.

Blant de med lengst åpningstid
Langekjenntunet og Mormors Have barnehager er blant barnehagene med lengst åpningstid i Kongsberg for øyeblikket. Åpningstidene er kun redusert med én time sammenliknet med normaldrift, noe som har resultert i at åpningstiden fortsatt er på ni og en halv time per dag. Mye er takket være fleksible og dyktige ansatte mener eieren.

─ De ansatte har vært veldig dyktige, vist stå på vilje og stor grad av tilpasningsdyktighet i situasjonen vi nå er inne i. Som barnehageeier er det også utrolig viktig for meg å ta godt vare på de ansatte i denne perioden, deres egen risiko for smitte, og ikke minst tryggheten til barna og foreldrene, utdyper Børke.

Har du spørsmål om tiltakene eller lurer på hvordan vi arbeider.
Kontakt Langekjenntunet her, eller Mormors Have her.

 


TeB EIENDOM AS

teb Mormors Have og Langekjenntunet Barnehage er private barnehager og eies av Teb Eiendom. TeB Eiendom er en familiebedrift som har spesialisert seg på barnehager og har viktig erfaring med utbygging av disse i forhold til funksjon. Barnehagene er derfor designet og bygd med funksjonalitet og atmosfære i fokus.
Les mer


MORMORS HAVE - AAGE HÅKONSENS VEI 9 - 3610 KONGSBERG - TLF 477 10 555

www.mormorshave.no

Cookies | Personvern